Samsun Kadın Emeği Festivali Devam Ediyor!

Samsun Kadın Emeği Festivali Devam Ediyor!

Samsun Kadın Emeği Festivali Devam Ediyor!

Samsun'da yaşayan kadınların ürettikleri eşsiz ürünleri sergileyerek, ekonomik güçlenmelerine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen “Samsun Kadın Emeği Festivali Devam Ediyor” etkinliği, 16-18 Ağustos 2024 tarihleri arasında Atakum Çobanlı İskelesi'nde gerçekleşecek. Samsun’da yaşayan, kadınların ekonomik bağımsızlıklarını güçlendirmek ve toplumdaki yerlerini sağlamlaştırmak için önemli bir adım olacak etkinlik aynı zamanda, el emeğinin değerini vurgulayarak, yerel kültürü yaşatmaya katkı sağlıyor.

Bu festivalde, el sanatları, gıda ürünleri ve daha birçok alanda üreten kadın girişimciler, kendi ürettikleri özgün ürünleriyle ziyaretçileriyle buluşacak. Aynı zamanda, festival, kadınların birbirleriyle tanışıp, işbirliği yapmaları için de önemli bir platform olacak.

Derneğimizin öncüsü olduğu Samsun Büyükşehir Belediyesi, İlkadım Belediyesi, Canik Belediyesi, Tekkeköy Belediyesi, İlkadım Belediyesi, Samsun Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü , Atakum Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, Karadeniz İlleri Kadın Platformu Samsun Derneği, Karadeniz İlleri Kadın Platformu Atakum Derneği ve Samsun Kadın Dostu Kent Platformunun destek verdiği Festivalde ;Samsun ilinde ikamet eden kadınlar ve kadınların ekonomik hayata katılımını destekleyen kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşları ücretsiz olarak stand alarak satış yapabilecekler.

Stand için başvuruların 14 Ağustos 2024 tarihine  kadar online olarak yapılacağı Festival için detaylı bilgi ve başvuru formuna ulaşmak için https://atakumhem.meb.k12.tr/  adreslerini ziyaret edebilirsiniz veya yandaki formu doldurarak başvuru yapabilirsiniz..( https://forms.gle/tWbpbwtcGgVzAkF98 )

16-18 Ağustos'ta Atakum Çobanlı İskelesi ‘n de gerçekleşecek festivalde, el üretimi seramikten keçeye, özel tasarım takılardan  organik dokuma kıyafetlere kadar  daha birçok el emeği ürününü bulabilir, atölye çalışmalarıyla yaratıcılığınızı ortaya çıkarabilir, canlı müzik dinletileri dinletileri ile coşabilir ve lezzetli yöresel yemeklerin tadına bakabilirsiniz.

Hem alışveriş yapın hem de yerel üretici kadınları destekleyin. Çocuklar için özel etkinlikler de unutulmadı!

Geri Dön