Çanakkale Kent Hakları İzleme Platformu Çalışmalarına Hız Verdi.

Çanakkale Kent Hakları İzleme Platformu Çalışmalarına Hız Verdi.

AB tarafından finanse edilen  CEİD İzler Hibe Programı kapsamında desteklenen Güvenli Kentler İçin Daha Çok Eşitlik Daha Çok İzleme Projemiz kapsamında Çanakkale Kent Hakları İzleme Platformu ile birlikte  Çanakkale Belediyesi ve Çanakkale  Valiliğine bir dizi  izleme ziyareti gerçekleştirdi.16- 18 Haziran 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilen ziyaretlerde, Çanakkale  ilinde kentsel haklar ve hizmetler alanında yapılan çalışmalar değerlendirildi. 
 
Karadeniz Yeni Ufuklar Derneğinin yürütücüsü olduğu, yerelde Çanakkale Kent Konseyi ve Belediyenin  paydaş olarak yer aldığı Proje  kapsamında Çanakkale Belediyesi başta olmak üzere Çanakkale'de  kadınlar, engelliler ve diğer özel ihtiyaç sahibi gruplara yönelik sunulan hizmetlerin genel bir profili çıkarıldı. Mevcut durum ve birlikte yapılması gereken faaliyetler belirlenerek gelecekle ilgili yol haritası oluşturuldu. 
 
Projenin bir ayağı olarak da   Çanakkale  Vali Yardımcımız Sayın Hakkı Uzun,  Çanakkale  Belediyesi Başkan Yardımcısı Sayın  İrfan Mutluay ile Kent Konseyi Başkanı Evren Kızoğlu ziyaret edildi. 
 
İzleme Ekibini makamında kabul eden   Çanakkale  Vali Yardımcımız Sayın Hakkı Uzun,: "Projenin konusunun  insana temas noktasında önemli olduğunu ve bu çalışmada Çanakkale  İlini de tercih  edildiği için mutlu olduklarını belirterek proje de emeği geçen herkese teşekkür etti." bir saate yakın süren ve oldukça verimli geçen Valilik ziyaretinde, Dernek Başkanımız Sayın Mustafa KINIK,  Samsun'u temsilen kadınlar tarafından üretilen Onur Anıtı'nı Vali Yardımcısı Sayın Hakkı Uzun'a hediye etmesiyle sona erdi.
 
Çanakkale Belediyesine yapılan diğer izleme ziyaretinde ise Belediye Başkan Yardımcısı Sayın  İrfan Mutluay' a  proje ve elde edilen verilere ilişkin bir sunum yapıldı.  Ziyarette söz alan Karadeniz Yeni Ufuklar Derneği Başkanı Mustafa KINIK'ın, Derneğin çalışmalarından bahsettiği ziyarette, proje koordinatörü Rıfat KARABAŞ ise Proje kapsamında hazırlanan Kent Hakkı İzleme Rehberinden ve izleme sürecini aktardı. 
 
Çalışma kapsamında Çanakkale Kent Hakları İzleme Platformu   ayrıca  bir araya gelerek Çanakkale İlinin Kentsel Haklar ve Hizmetler Alanında yürütülen  çalışmaların bir profilini çıkardı. Kent  Hakları İzleme Platformunda  ÇASEMDER  adına Gülseren EREN, Çanakkale Kent Konseyi Kadın Meclisi  adına Didem GÜRDOĞAN, Çanakkale Belediyesi adına Gülay AKTAŞÇI, KENTDER adına Ali Aydın ÇALIDAĞ, Toplum Destek Derneği adına Slavica UZAN, Çanakkale Sağlık Çalışanları ve Emeklileri Derneği adına Ümmiye ÇALIDAĞ, Kale Gençlik Derneği adına Sema ÇOBAN yer aldı.
 
Proje kapsamında Manisa,  Antalya (Alanya), Hatay illerinde de yapılacak izleme sonrası tüm illere ait veriler kayıt altına alınarak  Çanakkale iline ait verilerin de yer aldığı rapor hazırlanarak kamuoyuyla paylaşılacak.

Geri Dön