Güvenli Kentler İçin: Daha Çok Eşitlik, Daha Çok İzleme Projesi, kentsel haklar ve hizmetler alanında toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanmasına yönelik hazırlanmıştır. Toplumsal cinsiyete duyarlı kentsel haklar ve hizmetler alanında yerel düzeyde izleme odaklı, güçlendirme ve uygulama faaliyetlerini yaygınlaştırmak amacıyla hazırlanan Proje’nin hedef kitlesini, Samsun, Çanakkale, Rize, Hatay, Manisa, Eskişehir ve Antalya illerinde kadının güçlenmesi alanında çalışan sivil toplum kuruluşları, kent konseyleri kadın meclisleri ile belediyeler oluşturmaktadır.
Güvenli Kentler İçin: Daha Çok Eşitlik, Daha Çok İzleme Projesi, kentsel haklar ve hizmetler alanında toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanmasına yönelik hazırlanmıştır.
Toplumsal cinsiyete duyarlı kentsel haklar ve hizmetler alanında yerel düzeyde izleme odaklı, güçlendirme ve uygulama faaliyetlerini yaygınlaştırmak amaçlanmıştır. Bu alana yönelik bilgi düzeyleri ve izleme ve değerlendirme kapasiteleri güçlendirmeyi hedefleyen Proje ile 7 ilde Kent Hakkı İzleme Platformları kurulacaktır.
İzleme Platformları tarafından illerdeki kentsel haklar ve hizmetler alanında uygulanan tüm hizmetler, toplumsal cinsiyet perspektifi ile izlenip değerlendirilerek raporlanacak ve kamuoyu ile paylaşılacaktır.
Kentsel haklar ve hizmetler alanında cinsiyet eşitliğinin sağlanmasına ve izlenmesine yönelik iyi uygulama örneklerinin ve Mor Haritam gibi e- katılımcılık tabanlı dijital politika araçlarının kullanımının yaygınlaştırılmasını hedefleyen Proje, kentsel haklar ve hizmetler alanında cinsiyet eşitliğinin sağlanmasına yönelik sürdürülebilir politika ve uygulamaları yaygınlaştırmak amacıyla sivil toplum, belediyeler ve kamu arasındaki işbirlikleri ve ağları güçlendirilmesi planlanmıştır.
Kentlerdeki kamusal alanın kadınlar ve kız çocuklar başta olmak üzere özel ihtiyaç sahibi gruplar için güvenli ve güçlenmeye katkı sunar biçimde cinsiyete duyarlı bakış açısıyla yeniden düzenlenmesine için gerekli dönüşümün sağlanmasına etki edecek olan proje CEİDİZLER Hibe Programı kapsamında finanse edilmektedir.
AB Sivil Düşün Programı desteğiyle hayata geçirdiğimiz Eşitlik Savunucu Materyaller Projesi kapsamında hazırladığımız kaynaklarla eşitliği savunmak çok daha kolay! Eşitliği savun ...
Detay
AB Sivil Düşün Programı kapsamında desteklenen KAYUDER'in yeni projesiyle çocukların hakları için çalışmaya ne dersin? 21-22 Aralık'ta düzenlenecek 1 günlük katılım atölyelerimiz ...
Samsun Büyükşehir Belediyesi, Karadeniz Yeni Ufuklar Derneği, KİKAP Samsun ve KİKAP Atakum Derneği i ...
Coğrafi olarak ülkemizin bütün bölgelerinden ve farklı siyasi partilerin oluşturduğu belediyelerce kurulmuş kent konseylerinin katılımıyla oluşmuş güçlü kurumsal bir ağa sahiptir. Birliğin, 182 üyesi bulunmaktadır. Projenin hedef bölgesinde yer alan 7 ilde güçlü bir iletişim ağı bulunan TKKB hakkında ayrıntılı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.
Samsun’da yürütülen Kadın Dostu Kent Projesi kapsamındaki çalışmalarda aktif görev alan Dernek, daha önceki çalışmalarda kurduğu iletişim ağını projeye aktaracak ve sivil toplumun projeye katılımı konusunda katkı verecektir.
Atakum Belediyesi hakkında bilgi almak için lütfen http://www.atakum.bel.tr adresini tıklayınız.
Çanakkale Belediyesi hakkında bilgi almak için lütfen https://www.canakkale.bel.tr adresini tıklayınız.
Samsun, Çanakkale, Rize, Hatay, Manisa, Eskişehir ve Antalya İlleri